Met groot verdriet nemen we, onverwachts, veel te vroeg afscheid van onze trainer, coach, competitie-kenner, commissielid en simpelweg een goede linkshandige speler; Frans.

Frans is dit jaar 35 jaar lid van TTVP geweest en heeft in al die jaren heel veel jeugd en senioren begeleid in het spelen van een goed potje tafeltennis. Hij speelde zelf ook niet onverdienstelijk en floreerde in 3e, 4e of 5e klasse; al jaren. Hij is bekend in het wereldje, en het wereldje is bekend met hem. Hij was een graag geziene, maar ook geduchte tegenstander.
Bij TTVP was hij niet weg te slaan. Dinsdagen en zaterdagen was hij op tijd aanwezig en een van de laatsten om te gaan. Als er wedstrijden te zien waren, bleef hij kijken en vormde een mening. Meningen die hij weer kon gebruiken bij de volgende training, of als aanwijzing voor wie het wilde horen voor het starten van de volgende game of wedstrijd. Frans kwam, zag en liet jou daarna hopelijk ook overwinnen.
Frans speelde samen met, en ook tégen de voorzitter Roel van der Beek de meeste potjes. Zijn (tafeltennis)maatje voor zo lang als ik me kan herinneren in al die jaren. Dit werd afgesloten met een goed glas wijn en dikwijls frituur aan de bar. Sprak over muziek of tafeltennis en je kon uren met hem door. De blik in zijn ogen als de flauwe grappen over tafel vlogen zullen ons bijblijven.
En nu… stilte… de kruk aan de bar is leeg. De coach, de trainer, de liefhebber; we zullen de wijze woorden niet meer horen. We zullen niets nieuws meer van hem leren, anders dan; carpe diem!
Frans; we gaan je enorm missen. Je zij-topspin forehand en je zijspin service; ze waren net zo koersvast en consequent als jouw aanwezigheid bij de club. De foto is zoals wij je herinneren. Met recht twee vingers in de lucht; een topper met een glimlach.

Marcel.

WhatsApp Image 2017 06 01 at 00.21.09